Δεξίωση βάπτισης έξω από την εκκλησία

Δεξίωση βάπτισης έξω από την εκκλησία

Οι οικογένειες που σκέφτονται να διοργανώσουν μεγάλες δεξιώσεις σε κτήματα ή ακόμα και σε κοσμικές ταβέρνες με μεγάλο αριθμό καλεσμένων λιγοστεύουν. Είναι σύνηθες τώρα πια, το ευτυχές ζεύγος να πραγματοποιεί μία μικρή δεξίωση μετά το μυστήριο έξω από την εκκλησία, με ένα μικρό και ολιγοδάπανο μπουφέ.

Ασφαλώς όμως, το ποσό που θα θελήσει να διαθέσει το κάθε ζευγάρι και το ύφος της μικρής δεξίωσης, μετά την βάπτιση του παιδιού τους είναι προσωπική υπόθεση. Ούτως ή άλλως , με την κατάλληλη διακόσμηση και την απαραίτητη καλή διάθεση, ότι και να αποφασιστεί θα είναι σίγουρα τέλειο.

Το catering έξω από την εκκλησία ενδεχομένως είναι η πιο εύκολη και φειδωλή λύση για να γιορτάσετε την βάπτιση του παιδιού σας. Θεωρείτο απαραίτητο η εκκλησία να έχει προαύλιο και να είναι σε κάποιο πάρκο, γλυτώνοντας με αυτό τον τρόπο, τα αδιάκριτα βλέμματα των «ακάλεστων καλεσμένων». Ιδανικές και ρομαντικές εκκλησίες για αυτή την περίσταση είναι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στην Τούφα Χαλανδρίου, η εκκλησία του Άγιου Παντελεήμονα στο Χαλάνδρι Αττικής και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στα Μελίσσια. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να ζητηθεί και να δοθεί άδεια από τη συγκεκριμένη ενορία της αρεσκείας μας.

Το catering μπορεί να περικλείει κρύο φαγητό σε μπουφέ, το οποίο θα σερβίρεται ουσιαστικά «στο όρθιο» σε πλαστικά πιατάκια, τύπου finger food με σερβιτόρους που θα κρατούν δίσκους, που θα περνούν γύρω από τους καλεσμένους. Οι σερβιτόροι κατά την άποψή μου είναι απαραίτητοι, διότι θα πρέπει να προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία και το μετέπειτα συμμάζεμα. Ασφαλώς, μπορείτε να προσανατολιστείτε σε μία πιο οικονομική επιλογή, επιλέγοντας να σερβίρετε μόνο γλυκό και ποτό, χωρίς να συμπεριλάβετε τις υπηρεσίες του σερβιτόρου.

Αντιλαμβάνεστε ότι οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με το ύφος του catering και τον αριθμό των προσκεκλημένων.