Οι προσκεκλημένοι της δεξίωσης της βάπτισης

Οι προσκεκλημένοι της δεξίωσης της βάπτισης

Έχετε κλείσει ημερομηνία για την βάπτιση του μικρού σας αγγέλλου, αλλά δεν έχετε αποφασίσει, όσον αφορά των αριθμών καλεσμένων στην δεξίωση. Πρώτο σας μέλημα είναι να αποφασίσετε εάν θα κάνατε διαχωρισμό των καλεσμένων του μυστηρίου και της δεξίωσης. Το παραπάνω ήταν μόδα τη δεκαετία του ενενήντα, όταν και οι δεξιώσεις όφειλαν να είναι υπερβολικά πλούσιες. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν ακολουθεί αυτούς τους κανόνες. Η δεξίωση μπορεί να είναι σε μίνιμαλ τόνους αλλά συγχρόνως να μην θεωρηθεί ανεπαρκής για τα γούστα των καλεσμένων.

Είναι ευγενές να μην γίνει διαχωρισμός των καλεσμένων του μυστηρίου και της βάπτισης. Οι καλεσμένοι πρέπει να νιώθουν ξεχωριστοί για την δικιάς σας ξεχωριστή μέρα. Έτσι θα πρέπει να αποφασίσετε ποια άτομα θέλετε να παρευρεθούν στο μυστήριο και στην δεξίωση. Θα μπορούσατε να κάνετε μία λίστα με τα άτομα πρώτα του οικογενειακού σας περιβάλλοντος που θα θέλατε να είναι παρόντες εκείνη την ημέρα, αποκλείοντας πιθανόν τα δεύτερα ξαδέλφια που έχετε δει 3 φορές στη ζωή σας. Δεύτερον, όσον αφορά τους συναδέλφους σας θα μπορούσατε να καλέσετε μόνο αυτούς που έχετε μία φιλική σχέση, και προπαντός όσους έχουν οικογένεια με παιδιά. Και τρίτον να καλέσετε μόνο τους φίλους που έχετε μία πιο συχνή επαφή και όχι τους φίλους σας που έχετε επικοινωνία, μόνο μέσω του διαδικτύου. Ως εξής, επιλέγοντας ποια άτομα τελικά θα παρευρεθούν μπορείτε να είστε πιο ασφαλής για τον αν μπορείτε να αντεπεξέλθετε οικονομικά στις απαιτήσεις μίας δεξίωσης με καλεσμένους.

Αν ανήκετε στην περίπτωση που έχετε πολύ μεγάλο φιλικό κύκλο και με υποχρεώσεις που πρέπει να καλύψετε, μία ωραία ιδέα είναι η δεξίωση να γίνει στον κήπο σας ή ακόμα και στην πυλωτή της πολυκατοικίας σας. Πρώτα πρέπει να έχετε ζητήσει την άδεια από τους υπόλοιπους ενοίκους, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο το βάρος της ενοικίασης κάποιου χώρου. Αν ανήκετε σε αυτό το ενδεχόμενο υπάρχουν catering που μπορούν καλύψουν όλα τα βαλάντια.

Ωστόσο, το μυστήριο της βάπτισης είναι μία ξεχωριστή γιορτή και πρέπει να γίνουν μάρτυρες ξεχωριστοί άνθρωποι, για σας και το παιδί σας.