Δημιουργική Απασχόληση

Δημιουργική Απασχόληση

Διασκέδαση, μάθηση και δημιουργία!..

Σίγουρα στο σπίτι μπορούμε να απασχολήσουμε το παιδί μας με διάφορες διασκεδαστικές κατασκευές και χειροτεχνίες.

Τα παιδιά λατρεύουν να φτιάχνουν πράγματα με τα χέρια τους με τα οποία θα διακοσμήσουν το δωμάτιό τους, θα τα χαρίσουν στους παππούδες και τους φίλους τους, θα τα βάλουν στη συλλογή των "αριστουργημάτων" τους σε περίοπτη θέση!!!

Όμως, έχουν επίσης πολύ ενδιαφέρον τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης που γίνονται σε πολλά μουσεία και που, με τη βοήθεια ειδικών παιδαγωγών, οδηγούν το παιδί, μέσα από το παιχνίδι να μάθει τόσα πράγματα για την ιστορία, τη φύση, την τέχνη, τον πολιτισμό, την τεχνολογία.

Σε κάποιες περιπτώσεις αυτά τα εργαστήρια είναι δωρεάν, ή θα πρέπει να πληρώσετε κάποια συμμετοχή. Ξεκαθαρίστε το όταν θα επικοινωνήσετε για να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες.

Πολλά προγράμματα δημιουργικής εξωσχολικής απασχόλησης παιδιών για διάφορες ηλικίες και σε ποικίλους τομείς διοργανώνονται από πολλούς δήμους και η συμμετοχή σ' αυτά είναι δωρεάν.

Επίσης υπάρχουν και ιδιωτικά εργαστήρια εξειδικευμένα στην εκπαίδευση των παιδιών, όπου το παιδί μπορεί παίζοντας να πάρει μαθήματα ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής, μαθαίνοντας επιπλέον να τρώει σωστά και υγιεινά, να μάθει να κατασκευάζει κοσμήματα, κούκλες.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν τα εργαστήρια για θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχεδιασμό, για μουσικοκινητικά παιγνίδια, για μαθήματα ζωγραφικής και γενικότερης καλλιτεχνικής έκφρασης τα οποία, εκτός από διασκέδαση, προσφέρουν στο παιδί την ευκαιρία να εκφραστεί και τη χαρά να δημιουργήσει.