Happening και Κλόουν

Happening και Κλόουν

Όταν γίνεται μία βάπτιση, πρωταγωνιστές της ημέρας είναι σίγουρα το παιδάκι σας και οι φίλοι του. Τα πάντα γίνονται γι αυτά, να περάσουν μια ξέγνοιαστη και χαρούμε μέρα, γεμάτη παιχνίδια και χορούς. Φυσικά και οι γονείς που θα συνοδέψουν τα παιδιά αλλά και οι λοιποί συγγενείς δεν θα μπορούσαν να συμμετέχουν μόνο στο παιχνίδι των παιδιών. Πολλοί γονείς κάνουν ένα λάθος σοβαρό. Τείνουν να ρίχνουν την προσοχή τους είτε μόνο στην διασκέδαση των μεγάλων είτε μόνο στην διασκέδαση των μικρών, η οποία όμως συνήθως περιλαμβάνει έναν απλό χώρο όπου τα παιδιά είναι ελεύθερα να παίζουν, χωρίς καμία συγκεκριμένη ενασχόληση.

Τα παιδιά όμως θέλουν προκλήσεις, ερεθίσματα ώστε και να κάτσουν ήσυχα, αλλά και να απολαύσουν την μέρα τους όσο το δυνατόν καλύτερα.

Για αυτό οργανώστε σωστά και την διασκέδαση των παιδιών. Πιστέψτε με είναι μια όμορφη και απλή διαδικασία που θα σας βγάλει λίγο από το άγχος της διαδικασίας της βάπτισης του παιδιού σας.

Καταρχάς δεν χρειάζεστε να έχετε συγκεκριμένη γνώση πάνω στην ενασχόληση των παιδιών.

Παρατηρήστε το δικό σας παιδάκι τι το κάνει να είναι χαρούμενο και να διασκεδάσει. Μπορείτε να κλείσετε μια ομάδα κλόουν και ταχυδακτυλουργούς που θα ασχοληθούν με τα παιδιά και θα τα βάλουν να κάνουν διάφορα παιχνίδια και τραγούδια. Επίσης θα μπορούσατε να κανονίσετε κάποιο μικρό κουκλοθέατρο και να στολίσετε τον χώρο που θα κάθονται τα παιδιά με πολλά μπαλόνια, κάποια αυτοκινητάκια για τους μικρούς μας φίλους αλλά και κάποιες τιάρες παιδικές για τις πριγκίπισσες σας.

Επιπλέον, ερευνήστε πρώτα τον χώρο που θα βρίσκονται τα παιδιά ώστε να έχετε μία άποψη για το πόσα άτομα χωράνε κι αν είναι αρκετά μεγάλος για την ζωηράδα των παιδιών.