ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

Έχετε πάρει την απόφαση οι φωτογραφίες της βάπτισης του παιδιού σας να έχουν μία καλλιτεχνική χροιά. Θεωρείτε ότι το μυστήριο της βάπτισης δεν είναι μόνο ένα θρησκευτικό γεγονός.

Τότε θα πρέπει πρωτίστως να είστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά την επιλογή του φωτογράφου. Θα πρέπει να δείτε προσωπικές δουλειές του, είτε μέσω του διαδικτύου, είτε να πάτε εσείς οι ίδιοι να δείτε hard copy των φωτογραφιών. Από τη στιγμή που θα τον διαλέξετε θα πρέπει να είναι σύμμαχός σας σε όλες σας τις επιλογές. Όταν ακούμε καλλιτεχνική φωτογράφιση εννοούμε συνήθως ασπρόμαυρη. Ο φωτογράφος μας θα πρέπει να δει την εκκλησία και να αποφασίσει αν είναι η κατάλληλη για τη δουλειά που θα του έχετε αναθέσει. Οι εκκλησίες που συνήθως ταιριάζουν στο σκηνικό καλλιτεχνικής φωτογράφισης είναι οι βυζαντινές όπως η Αγία Μαρίνα στο Θησείο και ο Άγιος Δημήτριος ο Λουμπαρδιάρης στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Οι μοντέρνες εκκλησίες χωρίς ουσιαστικά πολλές βυζαντινές τοιχογραφίες, δεν είναι ιδανικές για το καλλιτεχνικό σας αποτέλεσμα.

Για να μπορέσει ο φωτογράφος να ασχοληθεί με την αντίθεση των δύο χρωμάτων, θα πρέπει να γνωρίζει και τα ρούχα που θα φορέσει το μωρό, οι γονείς και η νονά. Οι αντιθέσεις βγαίνουν καλύτερα όταν δεν θα φοράτε εμπριμέ ρούχα και όταν τα ρούχα σας θα είναι αρμονικά ταιριασμένα μεταξύ τους.

Καλλιτεχνικό βίντεο και επιπλέον φωτογραφίες τραβιούνται συνήθως σε μία τοποθεσία με πολλά τρεχούμενα νερά και πυκνή βλάστηση. Ιδανική τοποθεσία στην Αθήνα είναι η ρεματιά του Χαλανδρίου Αττικής και ο εθνικός κήπος Αθηνών. Επιπλέον, το βίντεο θα μπορεί να είναι εμπλουτισμένο με μουσική της δικιάς σας προτίμησης. Μπορεί να ταλαιπωρηθείτε εσείς και το μωράκι σας αλλά το αποτέλεσμα των φωτογραφιών και του βίντεο θα βγει μαγευτικό. Αξίζει πραγματικά κάθε ταλαιπωρία.

Αν το αποτέλεσμα βγει πολύ καλό ο φωτογράφος θα το χρησιμοποιήσει σαν διαφήμιση για τη δουλειά του, έτσι δεν υπάρχει περίπτωση, αν συμμαχήσετε μαζί του να μη βγει μία τέλεια δουλεία, που να αντικατοπτρίζει την αγάπη σας για το μωράκι σας.