Παιδιά και Χριστούγεννα

Παιδιά και Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών! Όλοι γνωρίζουμε αυτή την ιδιαίτερη σχέση που υπάρχει στο μυαλό και την ψυχούλα των μικρών παιδιών με αυτή τη γιορτή. Είναι η πιο φωτεινή και η πιο έντονη γιορτή του χρόνου η οποία μάλιστα ολοκληρώνεται με ένα μεγάλο τραπέζι, όπου βρίσκονται όλοι οι καλοί μας φίλοι και συγγενείς, το οποίο γίνεται στο πιο αγαπημένο σπίτι από όλα. Αυτά είναι που βλέπουν τα παιδιά τα Χριστούγεννα και για αυτά θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο. Καθεμία και καθένας από εσάς έχετε ζήσει τα καλύτερα παιδικά σας Χριστούγεννα μέσα σε κάποιο ζεστό σπίτι, γεμάτο με ευχάριστες μυρωδιές, γλυκές γεύσεις, τη μελωδία από τα κάλαντα που λέγατε μα και πάρα πολύ παιχνίδι αφού τα σχολεία ήταν κλειστά. Αυτό είναι που άρεσε σε εσάς αυτό είναι που αρέσει και στα παιδιά σας, να μην έχετε καμία αμφιβολία επί τούτου.

Σε κάποιο από τα πρώτα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου ετοιμάστε το σπίτι και βγάλτε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, όλοι θα καταλάβουν το υπονοούμενο και θα τρέξουν με χαρά να βοηθήσουν. Όσο στολίζετε βάλτε να ψηθούν κουλουράκια, υπάρχουν πολύ γρήγορες και εύκολες συνταγές στο διαδίκτυο. Μόλις τελειώσετε το στόλισμα, και τα κουλουράκια σας είναι έτοιμα και μοσχοβολιστά, φτιάξτε από μια ζεστή γλυκιά σοκολάτα και απολαύστε τα όλοι μαζί μπροστά στα φωτάκια που αναβοσβήνουν γιορτινά. Μετά από αυτό όλοι στο σπίτι θα έχετε μπει στην κατάλληλη γιορτινή διάθεση.

Στις 24, που είναι κλειστά τα σχολεία, τα παιδιά θα πάνε από το πρωί για τα κάλαντα και αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εσάς να ξεκινήσετε τις ετοιμασίες σας για το γιορτινό τραπέζι. Μη ξεχάσετε να περιμένετε τα παιδιά για να σας βοηθήσουν σε κάποιες και φυσικά για να βάλουν την άχνη πάνω από τους κουραμπιέδες.

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές παραδόσεις σχετικά με το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι από οικογένεια σε οικογένεια. Κάποιοι το κάνουν παραμονή και κάποιοι ανήμερα, κάποιοι πάνε πάντα στο σπίτι άλλου και κάποιοι τους υποδέχονται πάντα όλους στο δικό τους. Όποια κι αν είναι η παράδοση της δικής σας οικογένειας τα παιδιά σας θα την ασπαστούν με όλη την καλή διάθεση που το κάνατε κι εσείς τότε.

Μην αναζητήσετε λοιπόν τη χαρά τους μέσα στην χλιδή και την υπερβολή των παιχνιδιών που θα αγοράσετε αλλά μέσα στη θαλπωρή και τη γιορτινή διάθεση που θα δημιουργήσετε για αυτά μέσα στο ίδιο σας το σπίτι.