Πως να μετατρέψετε ένα δωμάτιο σε παιδικό δωμάτιο

Πως να μετατρέψετε ένα δωμάτιο σε παιδικό δωμάτιο

Ο ερχομός του νέου σας μωρού φέρνει σίγουρα ευτυχία αλλά και αγωνία.

Αρχικά θα θέλετε να έχετε το νεογέννητο στο ίδιο δωμάτιο με το δικό σας για να μπορείτε να το προσέχετε και να το ταΐζετε πιο εύκολα. Εν τέλει όμως θα πρέπει να το μετακινήσετε σε ένα δικό του δωμάτιο τόσο για δική σας διευκόλυνση όσο και για να αποκτήσει το μωρό αυτοπεποίθηση. Πώς όμως θα μετατρέψετε ένα δωμάτιο σε παιδικό δωμάτιο;

Αρχικά αδειάστε το δωμάτιο της επιλογής σας από όλα τα έπιπλα. Βάψτε τους τοίχους σε απαλά χρώματα, καθώς ηρεμούν περισσότερο το παιδί και αφήστε τα έντονα χρώματα για το υπόλοιπο σπίτι, όπυ δεν είναι χώρος ανάπαυσης για το βρέφος. Προτιμήστε οικολογικά χρώματα, που είναι προτιμότερα για την υγεία του βρέφους.

Προτιμήστε πατώματα χαμηλών εκπομπών όπως ξύλινα, τα οποία δε συγκρατούν πολύ σκόνη και μπορούν να καθαριστούν εύκολα. Κάντε το ίδιο και για τις κουρτίνες του δωματίου. Αντικαταστήστε τα παλιά βαριά υφάσματα με στόρια ανοιγόμενα, που κρατάν τον ήλιο έξω από το δωμάτιο για τις ώρες χαλάρωσης και μπορούν να καθαριστούν με ένα απλό πανάκι.

Τοποθετήστε τέλος μέσα τα έπιπλα της επιλογής σας, φροντίστε να καλύψετε όλα τα επικίνδυνα σημεία για το μωρό και προσθέστε παιχνιδιάρικες πινελιές που θα το κρατήσουν απασχολημένο όσο είναι ξύπνιο.

Καλή επιτυχία!