Παιχνίδια νοημοσύνης

Παιχνίδια νοημοσύνης

Το μωράκι σας έχει μεγαλώσει, είναι τώρα πια τεσσάρων με έξι μηνών και έχει αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα, έχει αποκτήσει λίγη παραπάνω δύναμη και είναι πια καιρός να το βοηθήσουμε να αναπτυχθεί η νοημοσύνη του. Αν ασχοληθείτε λίγο παραπάνω μαζί του θα δείτε πως εύκολα θα αρχίσει να ανταποκρίνεται σε απλά παιχνίδια νοημοσύνης.

Κρυφτό
Το μωράκι σας σίγουρα θα ανταποκριθεί με χαρά σε αυτή την πρόκληση. Κλείστε τα μάτια σας και αρχίστε να το ψάχνετε. Αν τονίσετε τις αντιδράσεις σας, τότε το μωράκι σας θα δείτε πως θα αρχίσει να τις μιμείται, να τις κατανοεί και να βγάζει ήχους χαράς και ενθουσιασμού.

Κουδουνίστρα
Και ποιο μωράκι δεν έχει μια αγαπημένη κουδουνίστρα. Κρύψτε την κουδουνίστρα και βάλτε το μικρό σας να τη βρει. Μπορείτε να τη βάλετε είτε σε σημεία στα οποία έχει άμεση πρόσβαση είτε σε σημεία που θα δυσκολευτεί λιγάκι. Μην ξεχνάτε να το επιβραβεύετε και να το ανταμείβετε για την προσπάθειά του. Αυτό το παιχνίδι θα γίνει το αγαπημένο του!

Τηλέφωνο
Αγοράστε στο μικρό σας ένα τηλέφωνο - παιχνίδι. Όταν το κρατήσετε για πρώτη φορά στα χέρια σας, το μωράκι σας δεν θα ξέρει τι να κάνει. Θα σας παρακολουθεί όμως καθώς θα πατάτε τα κουμπιά και θα βάζετε το ακουστικό στο αφτί σας και σύντομα θα αρχίσει να σας μιμείται. Ίσως να μην μπορεί να πατήσει τα κουμπάκια με δύναμη μέχρι να ακούσει τον ήχο, οπότε μην ξεχνάτε να το βοηθάτε.