Φυσιολογικός τοκετός ή Καισαρική?

Φυσιολογικός τοκετός ή Καισαρική?

Όσο οι μήνες περνούν, και όσο το παιδί μας είναι όλο και πιο κοντά στον κόσμο, ένα ερώτημα αρχίζει και μας βασανίζει και μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Φυσιολογικός τοκετός ή καισαρική? Σε περίπτωση που ο γιατρός και η εγκυμοσύνη δεν μας αναγκάζουν κάποιο από τα δύο, πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά και τα δύο ενδεχόμενα.

Η καισαρική έχει μπει στη ζωή της γυναίκας τα τελευταία χρόνια, και αποκτά όλο και περισσότερους φανατικούς. Το ότι φημολογείται να είναι πιο ανώδυνη δεν αναιρεί το γεγονός ότι μιλάμε για χειρουργείο, οπότε οι μεταχειρουργικοί πόνοι θα είναι μακροπρόθεσμοι και πολύ πιο έντονοι.

Από την άλλη υπάρχει ο πατροπαράδοτος και κλασικός φυσιολογικός τοκετός. Εδώ τα θετικά είναι σχεδόν πασιφανή. Ναι μεν ο πόνος είναι τεράστιος, αλλά κρατά μόνο για λίγες ώρες, και μετά η μητέρα μπορεί να είναι δίπλα στο παιδί της χωρίς κανέναν δισταγμό. Αν μάλιστα ζητήσετε από τον γιατρό σας να σας κάνει επισκληρίδιο, ο έντονος πόνος μπορεί να γίνει πολύ πιο ήρεμος και υποφερτός.

Όποια και να είναι η απόφαση, πρέπει να είναι σοφή και με γνώμονα το παιδί, και όχι τόσο εσας.