Βαπτιστικά για Αγόρι

Βαπτιστικά για Αγόρι

Για να μοιάζει με έναν μικρό κύριο μετά τη βάπτιση!..

Τα βαπτιστικά ρούχα του πιτσιρικά σας, με τα οποία θα την ντύσετε μετά τη βάπτιση, θα τα φέρει ο νονός μέσα σε ένα όμορφο κουτί ρούχων, το οποίο μπορεί να είναι μπαουλάκι ή καλαθάκι με σκέπασμα, χρηστικό και διακοσμητικό για το παιδικό δωμάτιο.

Πρώτα- πρώτα θα φορέσετε στο αγοράκι σας τα λαδόπανα. Έτσι ονομάζουμε τα εσωτερικά ρούχα που φοράμε στο μωράκι μετά τη βάπτιση, τα εσώρουχα δηλαδή, λευκού χρώματος κι από βαμβακερό ύφασμα, συνοδευόμενα από το σκουφάκι του νεοφώτιστου και σε απόλυτο ταίριαγμα με τα μυρόπανα, τα σεντονάκια που θα τυλίξουμε το παιδί μόλις βγει από την κολυμβήθρα.

Ένα χαριτωμένο κοστουμάκι, συνήθως λευκού χρώματος, που αν και στην αρχή θα του είναι κάπως φαρδουλό, θα μπορεί να το φοράει για καλό τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον. Αποτελείται από παντελόνι και πουκάμισο και μπορεί να συνοδεύεται από γραβάτα ή παπιγιόν. Για να συγκρατείται το παντελόνι μπορεί να έχει ζώνη ή τιράντες. Υπάρχουν πολλά σχέδια στην αγορά, αλλά διαλέξτε κάτι που να είναι πρακτικό ώστε το παιδί σας να το χαρεί, στις "επίσημες" εμφανίσεις του.

Η βαφτιστική φορεσιά θα συνοδεύεται και από ένα ζακετάκι ή μπουφανάκι ή παλτουδάκι που να ταιριάζει. Καλό είναι να αποφύγετε το σακάκι που δεν είναι και τόσο εύχρηστο.

Στο τέλος θα φορέσετε στο μικρό σας πρίγκιπα τα καλτσάκια (πάντοτε βαμβακερά) και τα παπουτσάκια του, τα οποία θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας, ορθοπαιδικά, ώστε να μπορεί να βαδίζει με ασφάλεια και σταθερότητα.