Βαπτιστικά για Κορίτσι

Βαπτιστικά για Κορίτσι

Η χαριτωμένη φορεσιά της μπέμπας που βαφτίζεται!..

Σε ένα όμορφο κουτί ρούχων, το οποίο μπορεί να είναι μπαουλάκι ή καλαθάκι που θα διακοσμήσει κατόπιν καλαίσθητα το παιδικό δωμάτιο, θα έχει φέρει ο νονός τα ρούχα της μικρής σας νεράιδας, με τα οποία θα την ντύσετε μετά τη βάπτιση.

Πρώτα- πρώτα θα φορέσετε στο κοριτσάκι σας τα λαδόπανα. Έτσι ονομάζουμε τα εσωτερικά ρούχα που φοράμε στο μωρό μετά τη βάπτιση, τα εσώρουχα δηλαδή, συνοδευόμενα και από το σκουφάκι του νεοφώτιστου, τα οποία θα πρέπει να είναι λευκού χρώματος.

Ένα χαριτωμένο φορεματάκι, συνήθως λευκού χρώματος, που στην αρχή θα είναι κάπως μακρύ για την κορούλα σας, αλλά θα μπορεί να το φοράει για καλό τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον. Υπάρχουν πολλά σχέδια στην αγορά, ανάλογα και με τα χρήματα που θα μπορούσε να διαθέσει ο νονός ή η νονά του παιδιού.

Το βαφτιστικό φορεματάκι συνοδεύεται και από ένα ζακετάκι ή παλτουδάκι που να ταιριάζει.

Στο τέλος φοράμε στο νεοφώτιστο μωράκι τα καλτσάκια (πάντοτε βαμβακερά) και τα

παπουτσάκια του, τα οποία θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας, ορθοπαιδικά, ώστε να μπορεί να βαδίζει με ασφάλεια και σταθερότητα.

Μπορούμε να συμπληρώσουμε το ντύσιμο της πιτσιρίκας με ένα χαριτωμένο καπελάκι, ή να της στολίσουμε το κεφαλάκι με ένα άνθινο στεφανάκι, για μια εικόνα απολύτως ρομαντική και με ένα κουκλίστικο τσαντάκι.